Buurthuiskamer Het Ketelhuis feestelijk geopend: ‘Het is nu al het kloppend hart in de wijk’

Commandant Hannelise Tvedt van het Leger des Heils.

Commandant Hannelise Tvedt van het Leger des Heils. Eigen foto

Met een ferme druk op de knop door commandant Hannelise Tvedt van het Leger des Heils, waarna kleurige confettisnippers naar beneden dwarrelden, is buurthuiskamer Het Ketelhuis in Oosterwolde woensdagmiddag officieel geopend. Aansluitend verzorgden kinderen uit de buurt een dansoptreden.

Het werd een geslaagde middag met een mooie opkomst, waaronder heel wat buurtbewoners. Achtereenvolgens namen regio-officier Ingeborg Keijzer, Richard de Vree namens Geloven in de Buurt, regiodirecteur Claudia van Bruggen, wethouder Fimke Hijlkema en commandant Hannelise Tvedt het woord. Zij benoemden allen het belang van deze plek in de compleet vernieuwde wijk. ‘Het draait in onze buurthuiskamers bovenal om ontmoeting, om oog hebben voor elkaar, om elkaar waar nodig tot steun zijn. Het wil ook een plek zijn voor mensen zonder helper’, klonk het. Wethouder Hijlkema gaf daarnaast aan niet alleen blij te zijn met deze buurthuiskamer, maar ook met de samenwerking met het Leger des Heils.

Kloppend hart

In ruim een half jaar tijd is buurthuiskamer Het Ketelhuis al uitgegroeid tot een bruisende plek in de wijk. Het kloppend hart in Haerenkwartier. Coördinator Marjolein Reurich en de vrijwilligers lieten weten er alles aan te doen daar een vervolg aan te geven.