Bewoning van leegstaande winkels in Oosterwolde is een serieuze optie

Het is belangrijk dat de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren hun samenwerking voortzetten en goed in gesprek blijven. Dat is het uitgangspunt van een kort en bondige detailhandelvisie, die dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad werd besproken.

Het belabberde onderhoud in het centrum van Oosterwolde is de PvdA een doorn in het oog. De PvdA maakte 140 foto’s van hoe het hoort en hoe het vooral niet moet, waaronder deze.

Het belabberde onderhoud in het centrum van Oosterwolde is de PvdA een doorn in het oog. De PvdA maakte 140 foto’s van hoe het hoort en hoe het vooral niet moet, waaronder deze. PvdA

De visie zelf levert geen discussie op, maar er valt nog genoeg te verbeteren, zo bleek uit alle reacties. Samengevat komt het er op neer dat de raad nu wordt gevraagd mee te werken om flexibel invulling te kunnen geven aan lege panden in vooral Oosterwolde. Dat geldt ook als er geen opvolger is in een winkel. De komende jaren bereiken veel ondernemers de pensioengerechtigde leeftijd.

Parkeerfonds