Bakkers, burgemeester en basisschool De Boekhorst benadrukken belang van schoolontbijt

Kinderen van obs De Boekhorst genieten samen met burgemeester Sandra Korthuis en De Bakkers van Terpstra van een ontbijt in het gemeentehuis. Foto: FotoTekst.nl

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden.

Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, ontbeten burgermeester Sandra Korthuis en De Bakkers van Terpstra donderdag samen met kinderen van groep 8 van basisschool De Boekhorst.

Burgemeestersontbijt

Zo’n 200 gemeenten in heel Nederland namen deel aan het burgemeestersontbijt, waaronder De Bakkers van Terpstra aan ‘t Oost in Oosterwolde. De burgemeester en de bakkers schoven samen met de kinderen van De Boekhorst aan tafel. Samen met de kinderen werd gesproken over het belang van ontbijten. Wordt het ontbijt genuttigd, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Positief effect

„Elke ochtend ben ik trots als ik de inwoners van Ooststellingwerf blij kan maken met een gezond ontbijt met mijn eigen gemaakte brood. Maar dat de burgemeester ook aanschuift voor een lekker ontbijtje is toch wel extra bijzonder”, reageert bakker Klaas Terpstra. „Het burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om ook aan de jongste burgers onder ons mee te geven wat voor positief effect een ontbijt met volkorenbrood heeft op een goede start van je dag, en meer over het bakkersvak te vertellen.”

Nieuw jasje

Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het burgemeestersontbijt weer doorgang vinden in een nieuwe vorm. Voor het eerst wordt het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om dat belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen. De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van De Bakkers van Terpstra en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.

Nieuws

menu