Arriva wijzigt busdienstregelingen in Zuidoost Fryslân

Bussen op het station in Leeuwarden. Foto Anton Kappers - Thomasson

Vanaf zondag 9 januari start Arriva een nieuwe busdienstregeling in Fryslân. Ook in de regio Zuidoost Fryslân verandert er het een en ander.

Lijn 14 Leeuwarden via Drachten, Oosterwolde en Veenhuizen naar Assen rijdt alleen nog overdag op werkdagen. Lijn 114 rijdt in de avonduren en weekend. Voor Ureterp, Wijnjewoude en Veenhuizen is lijn 584 in de avonduren en in het weekend een alternatief. Klein Groningen en Weper worden bediend door de Opstapper. Omdat lijn 584 een andere route rijdt dan lijn 14 komen de bestaande haltes in Wijnjewoude in de avonduren en in het weekend te vervallen. Er komt een nieuwe halte ‘Wijnjewoude, Merkebuorren’ voor lijn 584 bij de kruising Merkebuorren met de Mounleane.

Lijn 14 rijdt ook tijdens de zomervakantie. Dit betekent dat er altijd minimaal 2x per uur een verbinding is tussen Leeuwarden-Drachten-Oosterwolde (combinatie van lijn 14 en 114).

Lijn 114

Lijn 114 Leeuwarden via Drachten, Oosterwolde en Appelscha naar Assen gaat de hele dag en op alle dagen van de week rijden. Voor reizigers in de avonduren en in de weekenden betekent dit een afname van de reistijd tussen Oosterwolde en Drachten. Lijn 114 neemt voor een deel de ritten van lijn 14 en voor een deel de ritten van lijn 115 over. Tijdens de spits op werkdagen buiten de vakanties gaat lijn 114 extra rijden (2x per uur) tussen Oosterwolde en Drachten (ter vervanging van lijn 322). De extra ritten rijden rechtstreeks naar Transferium Oost in Drachten. Op overige tijdstippen is de frequentie 1x per uur.

Lijn 115

In de avonden en in het weekend rijdt lijn 114 tussen Oosterwolde, Appelscha en Assen. De ritten van lijn 115 rijden dan op het traject Heerenveen, Jubbega en Oosterwolde en sluiten in Oosterwolde aan op lijn 114.

Lijn 84

Lijn 84 Heerenveen via Drachten en Haulerwijk naar Assen wordt op zaterdag vervangen door lijn 584. Lijn 584 van Drachten via Haulerwijk naar Assen rijdt niet meer langs Frieschepalen. Voor Frieschepalen wordt de verbinding vervangen door de Opstapper. Voor Norg zorgt lijn 83 (Qbuzz) voor een alternatieve verbinding.

Lijn 584 rijdt vanaf Drachten via Ureterp, Wijnjewoude, Bakkeveen, Haulerwijk en Veenhuizen naar Assen. Lijn 584 rijdt tijdens de avonduren en in de weekenden.

Nieuws

Meest gelezen