Anneke van Giersbergen sluit ‘Goes to Church’-tour af in Oosterwolde

Anneke van Giersbergen op het podium in de Dorpskerk van Oosterwolde. FotoTekst.nl / John Boel

Anneke van Giersbergen verzorgde zaterdagavond een optreden in de Dorpskerk in Oosterwolde. De show, georganiseerd door Stichting Kunstwerf met ondersteuning van de Kortsluiting, was al wekenlang uitverkocht.

De ruim honderd bezoekers kregen een adembenemende set voorgeschoteld, waarmee de speciale ‘Goes to Church’-reeks nu is afgesloten.

De zangeres begon haar carrière in de metalband The Gathering. Sinds 2017 timmert ze solo aan de weg. Niet onverdienstelijk, zo bleek vorig jaar ook tijdens haar deelname aan het populaire televisieprogramma ‘Beste zangers’.

Nummers van recente album en covers

Ze trakteerde het publiek in Oosterwolde op een zeer afwisselende, akoestische set van ruim anderhalf uur. Naast nummers van haar meest recente album ‘The Darkest Skies Are The Brightest’, zoals „Hurricane”, „Agape” en „I Saw A Car”, werden er diverse covers gebracht. Zo was het onder andere genieten van de Kate Bush-song „Running Up That Hill” en „Wish You Were Here” van Pink Floyd. Maar ook met het toepasselijke „Hallelujah” en de Ayreon-song „Valley Of The Queens” schoot ze raak. Uitstekend bij stem, enthousiast en het goede geluid deed de rest. Zelfs tussen de nummers door was het genieten van diverse grappige anekdotes.

Kunstwerf kan tevreden terugkijken op deze herstart van de werkgroep Muziekwerf+. Vanwege corona kon er de afgelopen twee jaar nauwelijks iets georganiseerd worden. „We zijn trots dat we het nieuwe seizoen met deze dijk van een zangeres hebben kunnen openen”, aldus Steve Bergsma, die sinds dit voorjaar aan het roer staat van Muziekwerf+.

Nieuws

menu