Afval brengen blijft op afspraak

De milieustraat Nanningawerf. Rens Hooyenga

Oosterwolde - Voor de veiligheid vanwege corona op de milieustraat in Oosterwolde is het van belang dat er niet te veel bezoekers tegelijkertijd op de milieustraat zijn. En daarom gaat de gemeente door met het verwerken van afval op afspraak.

Het maken van een afspraak is een maatregel, die geldt zolang ook de RIVM maatregelen als gevolg van Covid-19 gelden. Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de milieustraat is het volgens het college van belang dat de 1,5 meter afstandregel wordt gehandhaafd. Hierdoor kunnen er niet teveel mensen tegelijk op de milieustraat aanwezig zijn.

Reguleren

‘Door het maken van afspraken kunnen we het aantal mensen, dat tegelijkertijd op de milieustraat is, goed reguleren. Bijkomend voordeel is dat het personeel meer tijd per bezoeker heeft om hem/haar te helpen bij het goed scheiden van het afval. Hierdoor kunnen er meer grondstoffen uit het grof huishoudelijk restafval gehaald worden.’

Filevorming

Het werken op basis van een afspraak leidt vooralsnog niet op alle dagen van de week tot filevorming. Niettemin is op de Nanningaweg, vanaf N381 tot bebouwde kom, tijdelijk een 60 kilometer zone ingesteld. Door ambtenaren wordt bekeken of er op de wat langere termijn meer verkeersveiligheidsmaatregelen kunnen worden ingevoerd.

Telefonische hulp

Bezoekers, die geen afspraak hebben worden overigens gelijk behandeld als bezoekers met een afspraak. Het verschil is dat bij drukte, bezoekers met een afspraak voor gaan. Bezoekers zonder afspraak wordt aangeraden voor een volgend bezoek ook een afspraak te maken. Omrin faciliteert tijdelijk telefonische hulp bij het aanmelden van inwoners die dit zelf digitaal niet kunnen. Na de Covid-19 crisis en het opheffen van de RIVM maatregelen besluit het college of het maken van een afspraak wordt gehandhaafd, zo blijkt uit antwoorden op vragen van de fractie van Wij Lokaal.

Nieuws

menu