Afscheidnemende bestuursleden Odrie kregen thuis een afscheidscadeau, opvolging lijkt geregeld

Midden in zijn stal neemt voorzitter Den Blanken zijn afscheidscadeau in ontvangst. EIGEN FOTO

Lokale omroep Odrie heeft afgelopen week afscheid genomen van haar voorzitter en penningmeester. Weken geleden zat de omroep met de handen in het haar over hun opvolgers, maar dat lijkt nu in kannen en kruiken.

Omdat Odrie door de aangescherpte maatregelen de bestuursvergadering afgelopen week digitaal moest houden, heeft het overhandigen van een afscheidscadeau aan voorzitter Arie den Blanken en penningmeester Erik Huurman begrijpelijk een iets andere vorm gekregen. Tijdens de vergadering waren er natuurlijk al wel woorden van dank en waardering voor de inzet en prettige samenwerking van het tweetal.

Maar de kers moest nog op de taart. En dus togen de Odrie-bestuursleden Ate Mulder en Henk Trox afgelopen dagen alsnog naar respectievelijk Makkinga en Haulerwijk om de scheidende bestuursleden een afscheidscadeau in de vorm van een karaf en wijnglazen met inscriptie te brengen. Bij den Blanken gebeurde dat op een wel heel speciale plek, namelijk op zijn boerderij tussen de Lakenvelders.

Den Blanken

Den Blanken trad op 1 feb 2016 als opvolger van Frits Dekker als voorzitter aan. Na bijna twee keer de voorgeschreven periode van drie jaar zijn taak als voorzitter te hebben vervuld, legt hij de vrijwilligerstaak per 1 januari neer. De op de Veneburen in Makkinga woonachtige den Blanken leidde in de zes jaar Odrie altijd erg positief en met veel elan. Zo stak hij veel tijd in het overleg om tot meer samenwerking met Radio Weststellingwerf Centraal te komen. Een streven om tot een streekomroep zoals de staatssecretaris een aantal jaren geleden beoogde te komen, is nog niet helemaal gelukt maar de aanzet werd, net als het overleg met omliggende gemeenten wel onder Den Blanken gegeven.

Ook probeerde Den Blanken altijd tot meer samenwerking te komen tussen de omroepmedewerkers onderling. Om tot meer samenwerking te komen, wilde hij het karakter van een omroep, dat al vaak in een “eilandjes”-geest waant, op een hoger peil zetten.

Huurman

De Haulerwijkster Huurman heeft een wat kortere periode gefunctioneerd om de financiën zo goed mogelijk voor Odrie te regelen. Hij werd in begin van het afgelopen jaar de opvolger van Foppe Mulder en gaat vanwege andere drukke werkzaamheden elders het bestuur van Odrie verlaten.

Het is nog niet helemaal rond met de opvolging van beide heren, maar zoals zich het nu laat aanzien zijn er al wel drie potentiele kandidaten, inclusief nieuwe voorzitter, die zich voor de lokale omroep willen inzetten. Daarmee worden thans afrondende gesprekken gevoerd en zal het bestuur begin januari weer compleet zijn.

Nieuws

menu