Aanschaf zonnepanelen voor Biosintrum roept vragen op. Beeld dat lokale ondernemer met onbetaalde rekening zit, geeft de doorslag

Ook in het ontwerp van het Biosintrum waren de zonnepanelen al onderdeel van het plan. Eigen foto

De gemeenteraad stemt begin november alsnog in met de aankoop van 150 zonnepanelen die allang op het Biosintrum in Oosterwolde liggen. Maar wethouder Fimke Hijlkema had dinsdagavond in een commissievergadering wel wat uit te leggen over de volgorde waarin dit is gegaan.

Bij de bouw zijn de panelen direct al geplaatst. Dat zou op basis van een leaseconstructie zijn gebeurd. Dat voorstel kwam pas later, zo zei de wethouder. En toen heeft het college alsnog de keuze gemaakt om van leasen af te zien. Kopen was achteraf gewoon voordeliger. Het leasen zou bijna 7000 euro per jaar hebben gekost. Met een installatiebedrijf kan worden overeengekomen de panelen voor een bedrag van 70.000 euro exclusief btw over te nemen. Diverse raadsfracties bleven het een kromme gang van zaken vinden. Maar het beeld dat er dus een lokale ondernemer met een onbetaalde rekening zit, gaat alsnog in de raadsvergadering de doorslag geven.

Nieuws

Meest gelezen