878 pakken koffie voor de voedselbank

Bauke Sjoerdstra van de voedselbank neemt de pakken koffie in ontvangst van de Lions. Carl Bahnmüller

Het inzamelen van koffiepunten door de Lionsclub en Rotary Ooststellingwerf leverde een record aantal koffiepunten op. Er werden op de inzamelpunten in totaal 416.206 Douwe Egberts-punten opgehaald, goed voor 878 pakken koffie van Douwe Egberts. De Lions Ooststellingwerf overhandigde alle pakken aan de voedselbank in Oosterwolde.

‘We zijn erg blij met het aantal pakken’, zegt Margareth Bahnmüller van de Lions. ‘Vorig jaar was de inzamelactie goed voor 500 pakken, nu dus 378 pakken meer.’

Het hoge aantal punten heeft hoogstwaarschijnlijk met het aantal thuiswerkers te maken. ‘Het lijkt erop dat iedereen meer koffie dronk afgelopen jaar en de waardepunten massaal heeft gedoneerd.’ Landelijk werden er 99 miljoen punten opgehaald, het jaar daarvoor 65 miljoen. De 99 miljoen punten zijn goed voor een totaal van 204.000 pakken koffie in heel Nederland.

Ook het inzamelen van oud- en vreemd geld bracht een stuk meer op. Er is voor 21 kilo aan geld verzameld, waar dit vorig jaar 12,1 kilo was. Met dit geld kunnen ruim zestig personen een oogoperatie krijgen in een derde wereldland.

Nieuws

menu