‘Een plek waar iedereen op zijn eigen manier kan opbloeien’. Ketelhuis opent officieel de deuren

Het Ketelhuis. Eigen foto

Buurthuiskamer Het Ketelhuis in Oosterwolde viert op woensdag 15 juni de feestelijke opening. In november werden de deuren al geopend, maar in verband met de coronamaatregelen was een feestje vieren op dat moment niet mogelijk.

‘Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Het is bovendien een mooie aanleiding om er nu een extra feestelijke opening van te maken’, zegt coördinator Marjolein Reurich.

Enige oude gebouw

Buurthuiskamer Het Ketelhuis ligt in de wijk Haerenkwartier, die de afgelopen jaren geheel is vernieuwd. Het is het enige oude gebouw dat gespaard is gebleven. Vroeger stonden er in Het Ketelhuis twee ketels voor de wijkverwarming, wat de naam van het pand verklaart. ‘Na de nieuwbouw is ongeveer de helft van de bewoners teruggekeerd. Het is belangrijk dat er een plek is waar de oude en de nieuwe bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar activiteiten kunnen plaatsvinden voor jong en oud, om de sociale cohesie te bevorderen’, legt de coördinator het belang van de buurthuiskamer uit. Buurthuiskamers, waarvan het Leger des Heils er in het hele land zo’n 120 heeft, zijn voor en door de buurt.

Thuiskomen

Iedereen is er welkom. Voor bijvoorbeeld een kop koffie of thee, een maaltijd, een luisterend oor, zingevingsvragen en uiteenlopende activiteiten. Kortom: een plek waar je thuiskomt. De buurthuiskamer in Oosterwolde is elke maandag en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend voor inloop. Op dinsdag vanaf 10.00 uur wordt de Crea Club gehouden en op woensdag van 14.30 tot 16.00 uur is het KinderKwartier, zoals de kindermiddagen genoemd worden. Elke maand wordt in de buurt een flyer verspreid waarop alle activiteiten van die maand in Het Ketelhuis vermeld staan.

Bezoekersaantal groeit

Tevreden vertelt Marjolein: ‘Het aantal bezoekers groeit met de dag. Vooral de kinderactiviteiten worden heel goed bezocht. Vaak vinden zo rond de tien kinderen hun weg naar het KinderKwartier.’ De coördinator kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. ‘Ik hoop dat we nog dit jaar starten met de verbouwing en uitbreiding van de keuken zodat we nog meer mooie activiteiten kunnen organiseren en dat het echt een warme en fijne plek wordt waar iedereen op z’n eigen manier kan opbloeien in deze prachtige wijk.’

Nieuws

menu