Winterfair Appelscha: verlicht fietspad, toren open tot 21.00 uur en 47 kramen

Kees de Jong

De Winterfair van Appelscha staat op de planning voor het weekend van 26 en 27 november. Er zijn door de organisatie 47 kramen verkocht, wat inhoudt dat alle beschikbare kramen zijn verkocht. ,,Het belooft een gezellige en drukke fair te worden”, zegt Vincent Veldhoen van de organiserende Stichting Algemene Activiteiten Appelscha (SA3).

Naast optredens van muzikanten in een tent zijn er diverse vormen van lichtshows. Er is een kunstenares gecontracteerd, die met een lichtgevend vleugelpak optreedt op zaterdag. Ze zou eerste door de lucht vliegen, maar dit kan niet doorgaan vanwege een blessure. Wel wordt ze bijgestaan door anderen met lichtgevende voorwerpen. En deze kunstenares, Ute Kaiser, treedt tevens op op zondag, maar dan overdag, zonder licht maar met andere voorwerpen.

Er staan op de markt diverse ondernemers uit Appelscha en daarnaast veel uit de directe omgeving van het dorp. ,,Veel creatieve kramen staan er en ook mag het eten en drinken niet worden vergeten.” Sinterklaas en zijn pieten komen langs en ook het fietspad vanaf de Hoolten Klinten - ook geopend - naar de Bosberg is verlicht. ,,Ook is er een klein deel van de route naar de Bosbergtoren verlicht en de Bosbergtoren is geopend tot 21.00 uur ‘s avonds. Dan kun je mooi de lichtjes vanaf boven bekijken.”

De winterfair is zaterdag van 14.30 tot 21.30 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

menu