Zware survivalrun in Adegem, Alinda wordt tweede

Alinda klooft tijdens de survivalrun een blok hout. Eigen foto

Zondag 20 november vond in weer een survivalrun plaats. Ondanks dat het een tijdje geleden was dat in het Belgische Adegem een survivalrun plaatsvond, was de hele dames top erbij aanwezig, waaronder Alinda ten Hoor uit Fochteloo. Het werd een zware tocht.

De wedstrijd staat bekend als een zware run, waarin veel deelnemers het koud krijgen en moeite hebben met de zwaarte van het parcours. De route was bijna twaalf kilometer met ruim vijftig hindernissen. Alinda kende een mooie start en liep mee met de voorste dames.

Na ongeveer drie kilometer was de rangorde wat bepaald, Alinda liep hierbij op plek vier. Door goed te klimmen en een goed looptempo te houden wist ze langzaam maar zeker dichterbij te komen. Halverwege de run had ze voor het eerst weer zicht op de nummer drie, wat uiteraard voor een extra prikkel zorgde. Op een kilometer voor de finish wist ze op plek drie te komen, mede doordat haar concurrente uit de hindernis viel. Hierna volgde het lopen met een houtstammetje welke doorgehakt moest worden, waarnaar de eindhindernis genomen kon worden. Zoals gebruikelijk was Alinda zeer snel met hakken en begon ze aan de eindhindernis vlak achter de nummer twee. In deze hindernis wist Alinda sneller te klimmen en zo eindigde ze na een zware run als tweede dame.

Nieuws

menu