Winterfair Appelscha razend druk op zaterdag, regen op zondag houdt bezoeker op afstand

Foto: Klaas de Groot

Foto: Klaas de Groot

De Winterfair, die zaterdag en zondag in Appelscha werd gehouden, is een groot succes gebleken. Vooral op zaterdag werkte het weer goed mee.

Niet alleen een groot deel van het Boerestreekplein was ingericht met kramen, ook op het Bosbergpad stonden rond de vijftien kramen. Er waren diverse looproutes te wandelen.

Wie verder het plein op liep, werd verrast door een groot terras met daarnaast een grote tent, waar optredens werden gehouden. Er stonden tevens tafels en stoelen klaar. Vrijwel alles was bezet.

Er werden op de markt allerlei producten verkocht: van kerststuk tot poffertjes en van glühwein tot loten voor het rad van avontuur. Dat laatste vond plaats in de Hoolten Klinte. Het zat binnen stampvol. Het was zo gezellig en warm, dat sommige mensen er de hele middag en avond bleven zitten. Vooral zaterdag trok de fair heel veel mensen, op een gegeven moment kon je bij sommige kraampjes over de koppen lopen. Toen het donker werd, werd de gekleurde verlichting aangezet wat de markt en het bos tot een feeëriek geheel maakte. Zondag was het weer druilerig, waardoor veel mensen weg bleven. Naast optredens in lichtpakken, wat veel bekijks trok, stond er een straattheater op de markt voor kinderen. Tijdens de show werd er muziek gemaakt ter verfraaiing van het geheel.