Wethouder: KPN mag kiezen waar zendmast in Ravenswoud komt

De zendmast staat gepland in dit bosje. Foto: Mediahuis Noord

De zendmast staat gepland in dit bosje. Foto: Mediahuis Noord

Wethouder Jelke Nijboer is niet van plan de aanvraag voor een vergunning voor het plaatsen van een antennemast van KPN bij Ravenswoud aan te houden.

Dat zei hij dinsdagavond in antwoord op vragen van de fractie van Ooststellingwerfs Belang. KPN wil de mast naast mini-camping ‘De Witte Raaf’, twaalf meter vanaf de Compagnonsweg. Maar Amanda Zeegers van die camping vindt dat geen goed idee.

‘Vergunning is rond’

De wethouder meldde dat KPN nu twee jaar met een proces bezig is. KPN vond dit de beste locatie. Om nu nog te vragen of ze naar een andere locatie willen kijken, vond de wethouder niet kunnen. KPN zou ook niet het risico willen lopen op vertraging. ,,KPN heeft besloten voor deze locatie een omgevingsvergunning aan te vragen en het staat hun vrij voor deze locatie te kiezen. De vergunning is rond en alles klopt.’’

Alternatieve locatie

Diverse fracties wilden toch dat KPN gevraagd zou worden naar een tweede alternatieve locatie te kijken. Maar de wethouder zei dat bellen met KPN geen zin heeft. ,,KPN voorziet dat er ook tegen die andere locatie bezwaar gemaakt gaat worden.’’ Maar onder druk van de gemeenteraad wilde Nijboer er nog één telefoontje aan wagen. ,,Ik vraag of ze een tweede locatie nog willen onderzoeken.“ Op 18 april moet er in de raadsvergadering duidelijkheid zijn. Tegen een afgegeven vergunning kan overigens bezwaar worden aangetekend.