Wensen in kerstboom bij De Schutse in Appelscha

Aafke hangt alvast haar wens in de kerstboom. © Eigen foto

Aafke hangt alvast haar wens in de kerstboom. © Eigen foto

Volgende week vrijdagavond staat op het kerkplein van De Schutse een kerstboom. En net zoals bij Joris Linssens kerstboom kunnen ook bij De Schutse wensen in de boom gehangen worden.

De organisatie is in handen van de werkgroep Pastoraat van de Protestantse Gemeente Appelscha.

Wensballen Onder het motto ‘Samen op weg naar het Licht van Kerst’ zal het kerkplein sfeervol aangekleed worden en men kan zich er warmen aan een vuurkorf. Er staat glühwein en warme chocolademelk klaar en er is alle gelegenheid voor ontmoeting en gesprek. Om een tekst op te schrijven zijn er wenskerstballen beschikbaar die dan vervolgens in de kerstwensboom gehangen kunnen worden. IN gesprek Aafke Koops-van der Sluis, lid van de voorbereidingsgroep: „Die tekst kan een wens zijn, iets wat je graag wilt, of waar je juist graag van af zou willen. Maar het kan ook een woord van dankbaarheid zijn of een gebed, of zomaar een gedachte die je wilt uiten. Iedereen is welkom om er een eigen invulling te geven. We willen graag binnen het dorp samen op weg naar Kerst en in gesprek raken met elkaar.”

De wenskerstballen zijn die avond gratis te verkrijgen, maar een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld. De opbrengst is namelijk bestemd voor “Kinderen in de knel”. Aafke Koops-van der Sluis: „Kinderen mogen op het kerkplein een engelhangertje versieren en ze kunnen onder begeleiding zelf marshmallows roosteren boven het vuur.”

De kerstboom staat er vanaf 23 december van 18.30 tot 20.30 uur. De kerstwensboom blijft staan tot en met tweede kerstdag op 26 december.