Stichting Kunstwerf heeft nieuwe voorzitter. Margreet Spaa uit Appelscha volgt Lien Dankbaar op

Lien Dankbaar (rechts) draagt de voorzittershamer over aan Margreet Spaa. Foto: FotoTekst.nl

Margreet Spaa uit Appelscha is de nieuwe voorzitter van Stichting Kunstwerf. Ze neemt het stokje over van Lien Dankbaar uit Oosterwolde.

Dankbaar is vijf jaar voorzitter van Kunstwerf geweest. „Door corona een roerige periode, maar we zijn activiteiten blijven organiseren en altijd doorgegaan. Daar mogen we met elkaar best trots op zijn.”

Tijdens corona zijn er diverse online activiteiten gehouden, zoals workshops en een digitale kunstroute. Dankbaar: „In deze periode zijn de verschillende werkgroepen van Kunstwerf intensiever gaan samenwerken om tot oplossingen te komen. Dat heeft onder andere tot het Tuinfestival geleid. Een kroon op ons werk.”

Tuinfestival

Het Tuinfestival ‘Te Kunst en te Kuier’ vond in september 2021 plaats. Op zo’n twintig locaties in de gemeente konden bezoekers geheel gratis genieten van o.a. kunst, muziek, theater, verhalen en gedichten. Dankbaar: „Uit deze prachtige samenwerking is vervolgens de gezamenlijk Molukse themamaand ontstaan, die afgelopen oktober is gehouden.”

Hart voor de zaak

Na vijf jaar voorzitterschap was het voor Dankbaar begin dit jaar tijd om afscheid te nemen van Kunstwerf. Ze is blij dat Margreet haar opvolgt. „Zij is al zo’n vijf jaar bestuurslid en kent Kunstwerf dus goed. Daarbij heeft ze echt hart voor de zaak.”

Dertig vrijwilligers

Spaa was de afgelopen jaren eveneens coördinator van de werkgroep Filmwerf. Carla de Visscher uit Oosterwolde neemt deze taak van haar over. „Als stichting Kunstwerf kunnen we inmiddels een beroep doen op ruim dertig vrijwilligers”, vertelt Spaa. „Hierdoor kunnen we op het gebied van kunst en cultuur veel organiseren in onze gemeente. Iets om als relatief kleine gemeenschap trots op te zijn.”

Doel van de nieuwe voorzitter is om Kunstwerf bij een nog breder publiek op de kaart te zetten. „Als stichting Kunstwerf zijn we er immers voor iedereen.”

Nieuws

menu