Scholieren bekogelen dief met eieren en tomaten

Tijdens de voorstelling. Eigen foto

Tijdens de voorstelling. Eigen foto

Oldeberkoop In de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop werden donderdag drie scholierenconcerten gegeven.

De in totaal ruim 320 kinderen van de laagste klassen van de basisscholen uit Oldeberkoop, Oosterwolde en omliggende dorpen zagen en hoorden een muzikaal omlijst verhaal over een zingende papegaai, gebaseerd op een bekend boek van Tosca Menten. Vanaf binnenkomst werden de kinderen betrokken bij de voorstelling. Verteller Benjamin Murck knoopte meteen gesprekjes met hen aan.

Het verhaal over de papegaai, die door een geldbeluste man werd gestolen, werd levendig verteld, terwijl de vijf musici van het Eposensemble muziek lieten horen uit opera’s van onder andere Rossini en Mozart. Op speelse wijze werd uitgelegd welke blaasinstrumenten voor de muziek zorgden: hoorn, fagot, klarinet, hobo en dwarsfluit. Kinderen zongen mee en mochten meehelpen op het podium om de dief van de papegaai te bekogelen met (nep) eieren en tomaten.

De organisatie was in handen van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek en Kunst&COO. Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend festijn, met als doel om klassieke muziek op speelse wijze dichter bij kinderen te brengen.