Ruim dertig honden jagen rond Elsloo en Zorgvlied op geur van met koeienpens doordrenkte lap stof

Honden, paarden, amazones en ruiters zijn klaar voor de slipjacht. Foto: Rens Hooyenga

Veel toeschouwers langs de wegen in Elsloo en Zorgvlied genoten woensdagmiddag onder perfecte weersomstandigheden van de zevende slipjacht van dit seizoen van de Koninklijke Nederlansche Jachtvereeniging (KNJV).

Restaurant Villa Nova in Zorgvlied fungeerde weer als begin- en eindpunt van de oefenjacht. Na de welkomsttoon van de jachthoornblazers, een welkomstwoord en een toost op de goede afloop werd het signaal gegeven om op pad te gaan.

Bij de Fries-Drentse grens werden de ruim dertig honden op het spoor gezet van een vooraf uitgezette geur. De prooi (slip) bestond uit een met koeienpens doordrenkte lap stof die door een sliptrekker, voorafgaande aan de oefenjacht, werd meegesleept om het spoor uit te zetten.

Een aantal doorgewinterde foxhounds namen de jonge honden op sleeptouw. De 37 ruiters en amazones volgden op hun jachtpaarden. Daarbij dienden ze hindernissen als sloten, dammen en struikgewas te passeren. De 18 kilometer lange oefenjacht werd in drie runs van zes kilometer afgewerkt.

De honden mochten na de oefenjacht bij eindpunt Villa Nova een groot stuk pens verdelen als beloning voor hun speurwerk.

Nieuws

menu