Ruim 700 bezoekers genieten van Volkskerstzang in Haulerwijk

Alle deelnemers op het podium.

Alle deelnemers op het podium. Sjoerd Weiland

In sporthal De Bongerd in Haulerwijk was de 15e editie van de Volkskerstzang. Voor een volle zaal traden het Black Gospelkoor Grace & Glory uit Zwolle, Jaap Louwes, Voices, het Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor en muziekvereniging Excelsior/Bazuin met het Provinciaal Jeugdorkest Groningen op.

Na twee jaar coronaonderbreking kon het evenement weer plaatsvinden. Met kerstmuziek gespeeld door Mient Veenstra werden de bijna 700 bezoekers verwelkomd. Speaker Jannie Boonstra loodste het publiek door het gevarieerde programma. Swingende gospelmuziek was er van Grace & Glory, met een verrassend optreden samen met het workshopkoor, dat ’s middags onder leiding van Talitha Nawijn een aantal liederen had ingestudeerd.

Jaap Louwes bracht toepasselijke liederen met humor en interactie met de zaal. Jidau Luinenburg las het kerstverhaal voor. Jidau is voorleeskampioen van basisschool De Laweij.

Voor het Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor was dit het eerste grote optreden met de nieuwe dirigent Hennie Dijkstra. De kerstliederen werden begeleid door het pianospel van Moniek Timmer.

Veel bewondering was er voor het interkerkelijk koor Voices met een uitvoering van een medley van kerstliederen, een arrangement van dirigent Aurelia Ruis.

Muziekvereniging Excelsior/Bazuin trad op met het Provinciaal Jeugdorkest Groningen. Beide staan onder leiding van Petra Rodenboog. Ze brachten samenzangliederen en speelden bekende kerstbewerkingen.