Rik Berends uit Donkerbroek is vierde op kandidatenlijst GroenLinks voor verkiezingen Provinciale Staten

Commissielid Rik Berends van GroenLinks. Screenshot

Rik Berends uit Donkerbroek staat op de vierde plek van de kandidatenlijst van GroenLinks voor de verkiezingen voor Provinciale Staten. Berends is sinds 2018 commissielid voor die partij in de gemeentelijke politiek van Ooststellingwerf.

De provinciale kandidatenlijst werd zaterdag vastgesteld tijdens de ledenvergadering in Leeuwarden. De zittende Statenleden Charda Kuipers, Jochem Knol en Elsa van der Hoek werden met grote instemming herkozen als nummer één, twee en drie op de stemlijst voor deze verkiezingen. Maar direct daarna komt dus de naam van Rik Berends op de lijst. Hij zegt trots en blij te zijn. In 2019 kwam GroenLinks negentien stemmen tekort voor een vierde zetel in Provinciale Staten.

Goed verhaal

Nu staat de partij in de landelijke peilingen er minder goed voor, dus de kans dat de historicus en voetbalscheidsrechter echt Statenlid wordt, lijkt op voorhand niet zo groot. ,,Aan de andere kant, we hebben een goed verhaal denken we. Dus we gaan gewoon fanatiek campagne voeren. Ik vind de vierde plek meer dan prima. Bovendien gaat de oude fractie door en die hebben het gewoon goed gedaan.”

Rik Berends geeft les op het CSG Liudger in Waskemeer. Tot tweemaal toe liep Berends een plek in de gemeenteraad mis. In 2018 stond hij op de vierde plek van de kandidatenlijst voor de gemeenteraad, dit jaar zelfs op plek twee. Maar de lager geplaatste kandidaten Eline Schievink en Lisa Edema hielden hem door voorkeurstemmen uit de raad. Dus was hij ook daar uiteindelijk weer vierde, net als nu provinciaal.

Nieuws

menu