Overwerken houdt infoavond over reanimatie en burgerhulpverlening

Foto: Piroschka van de Wouw

Het ondernemersnetwerk voor zzp’ers en kleine ondernemers in Ooststellingwerf bestaat 12,5 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert het netwerk het hele jaar extra activiteiten voor haar leden. Op dinsdagavond 22 november wordt een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over reanimatie, wat kun je zelf doen en wat doet doen de ambulancemedewerkers?

De avond is dit keer toegankelijk voor alle ondernemers in Ooststellingwerf, groot of klein, voor leden en niet leden. Veel van de leden maken niet deel uit van georganiseerde BHV of hulpverlenende afdeling en vaak ook hebben ze in hun eigen bedrijf of winkel nog geen voorzieningen of bekendheid met AED en reanimatie. Deze avond is bedoeld als een eerste stap om ook de leden en doelgroep van Netwerk Overwerken in Ooststellingwerf te motiveren om een reanimatietraining te volgen of zelf een AED aan te schaffen.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Hartveilig Ooststellingwerf en de Kijlstra ambulancedienst. Tijdens de avond wordt informatie verstrekt over het hoe en waarom van reanimeren door ervaren instructeurs en een ambulance verpleegkundige geeft uitleg over hoe het één en ander in de praktijk en met name de samenwerking met de hulpverlenende burger in zijn werk gaat.

Opgave via de website van Netwerk Overwerken. De bijeenkomst wordt gehouden in het Hof van Oldeberkoop op Oosterwoldseweg 2 in Oldeberkoop. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Nieuws

menu