Nieuwkomers gooien hoge ogen bij Klokkeboulers

De jeu-de boules spelers zijn aan elkaar gewaagd. Eigen foto

De jeu-de boules spelers zijn aan elkaar gewaagd. Eigen foto

De jeu-de-boulesclub van Langedijke, De Klokkeboulers, hield zondag een toernooi voor haar eigen leden. Het Zonnig Zondagmiddag Toernooi (ZZT) is voor de spelers tegelijkertijd een mooie voorbereiding op de eerste wedstrijd van de geplande tweekamp met het Elser Boeltiem van Elsloo op 10 september.

De baan op het het sportveld van Langedijke was voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed. Tussen de drie speelrondes door kon gebruik worden gemaakt van de klaarstaande hapjes en drankjes. Met de komst van twee nieuwelingen beschikt de club momenteel over negentien leden. Vijftien daarvan deden mee aan dit toernooi. Er werd enthousiast en geconcentreerd gespeeld. Uiteindelijke winnaar werd nieuwkomer Johan Bond, op de voet gevolgd door - ook al nieuwkomer - Luc Bouwhuis. Jantje Dijkstra werd derde en de hoogst geplaatste vrouwelijke deelnemer.

Hendrik Jan Olijve, organisator van het toernooi, kijkt terug op een geslaagde middag. Volgens hem is zijn team nu wel klaar voor een treffen met het Elser Boeltiem. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de wisseltrofee van 2021, ook dit jaar in Langedijke blijft.