Nieuwjaarsconcert zorgt voor volgepakt ‘t Anker

Foto: Hendrik Betten

Terwijl de noordwester storm buiten om het gebouw ’t Anker in Elsloo raasde en de regen tegen de ramen kletterde, zaten de bezoekers zondagmiddag behaaglijk en volgepakt naar nieuwjaarsconcert van de muziekvereniging Concordia te luisteren.

De liefhebbers van de fanfare muziek kwamen deze middag aan hun trekken met een samengesteld repertoire en afwisselend programma. Daarmee maakte de ruim honderdjarige vereniging een muzikaal begin van het nieuwe jaar.

Dit keer was het de in Oosterwolde wonende Gerben Smeenk die de middag op zijn eigen wijze aan elkaar praatte en een toelichting gaf op de werken die op de lassenaars kwamen. Met dirigent Jacob Hager voor de laatste maal achter de lessenaar wist het korps met een leuk en prettig in het gehoor liggende muziek de middag muzikaal in te kleuren.

Er werd onder meer spannende filmmuziek, een compilatie van hits, muziek uit tv-series en klassieke muziek gespeeld. Het korps was uitgebreid met gastmuzikanten uit de regiokorpsen. Werken die een mooie aaneenschakeling vormden en op een goed niveau werden uitgevoerd.

Een warm staand applaus na afloop betekende dat het publiek deze middag weer had genoten van het optreden. ,,Wij als dorp Elsloo hebben nog de muziekvereniging Concordia. Daar mogen we best trots op zijn. We moeten het samen doen, dus muzikaal talent meldt je om het korps in stand te houden”, vertelde voorzitter Anne van der Akker na afloop in haar bedankwoord.

Gezamenlijk jeugdorkest

Door meer gezamenlijk met andere verenigingen op te trekken wordt een opening geboden om ook gezamenlijk op te treden. Een goed begin is de anderhalf jaar geleden gestarte samenwerking van de muziekvereniging Concordia Elsloo, Laudando Appelscha en De Harmonie Wolvega, om een jeugdorkest samen te stellen. ,,Een prachtig initiatief en het smaakt zeker naar meer. Vandaar dat wij met een aantal verenigingen in Ooststellingwerf op zoek gaan naar nieuw talent.”

Het gezamenlijk jeugdorkest ontbrak deze middag dan ook niet en presenteerde zich met drie wisselende dirigenten voor het thuisfront in Elsloo. Daarmee oogstte de jeugd veel lof.

De slagwerkfabriek

Door de getalenteerde slagwerkdocenten Stefan Kirschbaum en Johannes Terpstra van ‘De slagwerkfabriek’ werd het publiek na de pauze op een ritmische- en adembenemende wijze meegenomen in de kunst van ritme. Beiden wisten ze met een toch wel indrukwekkende bespeling van tal van ritmische en melodische instrumenten het publiek in vervoering te brengen. Ook de slagwerkers van Concordia mochten op het toneel komen om mee te doen en de zaal werd zelfs meegenomen op het gevarieerde repertoire om het ritme met handgeklap vast te houden.

Nieuws

menu