Nieuwe locatie Appletown: Scala en v.v. Stânfries onder één dak

Heiko Knippenborg, bestuurslid facilitaire zaken v.v. Stânfries, Wim van Riezen, voorzitter v.v. Stânfries en Sarah Versteegh Jongerenwerker Scala voor bij voetbalvereniging zijn blij met de nieuwe locatie van Appletown. Eigen foto

Jongerenwerk Scala en voetbalvereniging Stânfries zitten vanaf 24 maart onder één dak. Hiermee krijgt Appletown een nieuwe locatie waar jongeren van Appelscha kunnen meedoen aan activiteiten, Maatschappelijke Diensttijd-trajecten kunnen volgen, muziek luisteren, kunnen gamen en straks nog meer.

Tot voor kort was Appletown gehuisvest in Riemsoord. Dit leek bij nader inzien niet de meest geschikte locatie, omdat op vrijdagavond tijdens openingstijden door meer beweging en geluid van de jongeren de bewoners van Riemsoord overlast ervoeren. In goed onderling overleg werd vanaf eind november gezocht naar een andere locatie. De laatste dag voor Appletown in Riemsoord was afgelopen vrijdag 3 maart. Jongerenwerker Sarah Versteegh sloot vrijdagavond 3 maart deze deur voor de laatste keer.

Scala ging snel op zoek naar een nieuwe plek voor de jongeren. Midden in het centrum van Appelscha is v.v. Stânfries gehuisvest. De voetbalvereniging weet dat zij op een a-locatie zitten en waren zelf ook al aan het nadenken hoe ze de voetballende jeugd konden verbinden met de niet-voetballende jeugd in het dorp: ,,Wij wilden als vereniging maatschappelijk betrokken zijn en iets betekenen voor de jongeren, want wij zitten midden in het dorp en samen kom je verder,’’ vertelt Wim van Riezen, voorzitter van v.v. Stânfries.

Meer jongeren bereiken

,,Wij hopen met deze samenwerking nog meer jongeren te kunnen bereiken, dichtbij hun belevingswereld te staan en iets voor hen te betekenen. Deze nieuwe locatie heeft ook het pluspunt dat het uitnodigt om jongeren te stimuleren om meer te bewegen’’, legt Sarah uit. ,,Wij hopen met onze nieuwe plannen met onder andere in de toekomst een pannakooi een ideale plek, zeg maar ‘clubhuis’ te worden voor de jeugd en de jongeren in Appelscha’’, vult Heiko Knippenborg, bestuurslid facilitaire zaken, verder aan.

Officiële opening

Op vrijdagavond 24 maart zijn alle jongeren, samen met hun ouders en genodigden uitgenodigd om de sfeer van de nieuwe locatie van Appletown te proeven in de kantine van v.v. Stânfries. Appletown is dan open vanaf 19.30 uur en er zal een officieel moment zijn. Appletown is daarna wekelijks open op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Nieuws

menu