Mient Veenstra brengt verdwenen werk Vermeer tot leven. Schilder uit Haulerwijk doet mee aan televisieprogramma De Nieuwe Vermeer

Het is half september 2022 als één van zijn kinderen Mient Veenstra (67) uit Haulerwijk bezoekt. Er wordt verteld over een oproep voor een televisieprogramma. De Nieuwe Vermeer, heet het programma en zal binnenkort opgenomen worden.

Mient Veenstra met het portret dat hij maakte voor het programma (op de ezel) en het Straatje van Vermeer, de voorstudie.

Mient Veenstra met het portret dat hij maakte voor het programma (op de ezel) en het Straatje van Vermeer, de voorstudie. Henk Vondeling

De bescheiden Veenstra deed nog nooit eerder mee aan een talentenjacht, hij tekent en schildert al bijna zijn hele leven en wordt zodoende aangemoedigd om deel te nemen. Hij besluit wat van zijn werken op te sturen en krijgt van Omroep Max meteen groen licht om mee te doen. De opdracht: maak één van de zes vermiste werken van Vermeer na, in de geest van Vermeer, maar maak het je eigen, breng het tot leven.

Nieuws

menu