Melissa Worst opnieuw voorleeskampioen

Melissa Worst (tweede van rechts) tussen de andere voorlezers op de sofa. EIGEN FOTO EIGEN FOTO

Voor de tweede achtereenvolgende maal wist Melissa Worst uit groep acht van de K. J. Dijkstraschool in Elsloo het voorleeskampioenschap van de school naar zich toe te trekken.

Dat vond plaats op de rode sofa in het lokaal van de kleutergroepen. Daar ging zij voor een deskundige jury de strijd aan met de overige vier beste voorlezers uit de groepen 7 en 8.

De medescholieren en onderwijzend personeel vormden deze morgen het aandachtig publiek. Met een voorleesfragment uit hun uitverkozen- en favoriete boek deden zij hun uiterste best het gehoor te boeien. Dee jury bestond dit keer uit Luca Spin en Dick van Soest, twee nieuwe bewoners van Elsloo. De heren moesten de uiteindelijke- en moeilijke keuze maken. Zij vonden dat er prachtig was voorgelezen en besloot dat Melissa Worst het beste had voorgelezen. Zij mocht dan ook de oorkonde in ontvangst nemen. Ook mag hij de school vertegenwoordigen op de in de bibliotheek van Oosterwolde te houden gemeentelijke voorleeswedstrijd.

Voorafgaand aan het voorleeskampioenschap werd de Kinderboekenweek feestelijk met een leesbingo geopend. Door de fraaie weersomstandigheden werd de groene omgeving rond de school gebruikt. Dat leverde de mooiste plekken op waar de kinderen nog nooit gelezen hadden of voorgelezen waren. Het thema van dit jaar was Gi-Ga-Groe en de kinderen mochten in het groen of passend bij het thema naar school komen.

Nieuws

menu