Marit van der Flier zwemt als speer naar goud, club op weg naar promotie?

Het team van De Wellerobben. Eigen foto

Zwemster Marit van der Flier van de Wellerobben uit Haulerwijk zwom afgelopen zaterdag pijlsnel naar het goud. Ze verraste haar eigen teamgenoten daarmee.

Na een snelle start die volgde met een goede onder waterfase op de vlinderslag, de slag die eerst gezwommen word op deze afstand, ze trok goed door en de overgang naar de rug zag er ook keurig uit zodat ze ook de derde slag - de schoolslag - en daarna nog tempo kon maken op de vierde baan - de borstcrawl - tikte ze aan in 1.39.76. Dat was goed voor het goud en ze snoepte twintig seconden van het record.

De vijftig meter schoolslag zwom ze naar het brons . Haar broer Iwan werd op de vijftig schoolslag tweede, de honderd meter vrije slag won hij in een recordtijd van 1.07.89. Goed voor goud.

Jeugdzwemster Mandy Noord won deze afstand in 1.13.31. Geen record, maar wel naar de eerste plek. De vijftig meter schoolslag won ze met overmacht. Ook zwom Mandy mee in de 4 x 100 meter vrije slag estafettes, waar ze met de ploeg vierde werd.

Mick de Jong wist de honderd meter vlinderslag goed uit te voeren. In een tijd van 1.20.74 was dit een record verbetering van drie seconden. Ook de honderd meter vrije slag wist hij naar een persoonlijk record te zwemmen. De vijftig meter schoolslag was wederom een record met maar liefst twee seconden. De onder waterfases van Mick zijn goed en de focus bij de start ook, zodat de snelheid er gelijk goeds in zit.

Op de dames 4 x 100 meter vrije slag werd de ploeg vierde, maar de tijd was goed. Winny de Vries en Laura Noord waren beiden geblesseerd. Ineke Visser wist in de estafette haar tijd te verbeteren. Inge Klooster pakte op de honderd meter vrij ook een persoonlijk record. Een succesvol weekend voor de Webberobben. Ze staan nu tweede in de poule. Als deze plek behouden wordt, promoveert de club naar de B klasse.

Nieuws

menu