Leerlingen K.J. Dijkstraschool in de ban van lege batterijen

De batterijen werd zelfs met skelter en aanhanger opgehaald. Foto: Hendrik Betten

De batterijen werd zelfs met skelter en aanhanger opgehaald. Foto: Hendrik Betten

Leerlingen van de K.J. Dijkstraschool in Elsloo waren de afgelopen drie weken helemaal in de ban van het batterijen verzamelen.

Zij willen namelijk dolgraag een spetterende show van de bekende Nederlands illusionist en TV-persoonlijkheid Victor Mids op hun school hebben. Daarom doet de school ook mee aan de Batterijen Battle. De actie wordt georganiseerd door de non-profitorganisatie Stibat. Zij faciliteert alle spelers die betrokken zijn tijdens de levenscyclus van batterijen en accu’s.

In drie weken tijd moesten de kinderen samen met de ouders en leerkrachten zo veel mogelijk lege batterijen verzamelen. Afgelopen week gingen de kinderen zelfs huis-aan-huis bij de inwoners langs om lege batterijen op te halen. Zelfs met skelter en aanhanger. Vrijdag werd de actie afgesloten. Binnenkort zullen de tonnen waar de batterijen op school in gedeponeerd werden, officieel door de organisatie worden gewogen.

De winnaars worden gekozen uit de school met gemiddeld het hoogste aantal kilo lege batterijen per leerling. Vóór de komende kerstvakantie worden de winnaars bekendgemaakt..

Door mee te doen aan deze duurzame Batterijen Battle maakt de school kans dat Mids langskomt. Maar drie scholen met de hoogste scores maken kans op de tweede prijs; een compleet verzorgde Mad Science Techniekdag. Mocht de basisschool geen prijs winnen dan krijgt men toch 25 cent voor elke kilo die men heeft ingeleverd.