Kunstcafé start met open podium: ‘Elk kwartaal mag iedereen optreden. Singer-songwriters, dichters, theatermaker, cabaretiers, iedereen is welkom’

Een optreden in Kunstcafé Appelscha. Eigen foto

Kunstcafé Appelscha is hard op weg om de meest bruisende plek te worden op het gebied van cultuur. Gemiddeld staan er vier optredens per maand gepland, soms zelfs vijf, en daarnaast wordt er maandelijks door andere kunstenaars geëxposeerd. Er staat iets nieuws op het programma: een open podium.

,,Een open podium is een plek waar allerlei soorten performers mogen optreden. Het liefst lokale artiesten, maar regionaal is ook goed. Dit doen we om talent een podium te bieden”, zegt Steve Bergsma. Hij timmert al jaren aan de weg om cultuur op de kaart te zetten in Ooststellingwerf. ,,Dit is een ideale mogelijkheid om dit te doen. Kunstcafé Appelscha is een gezellige plek en biedt genoeg ruimte voor verschillende acts.” Bandjes kunnen er ook terecht, maar grote bands niet. Daar is het net wat te klein voor. ,,Dan is de akoestiek niet goed.’’

Het eerste open podium wordt gehouden op zaterdag 17 december. De deuren openen om 19.00 uur, het eerste optreden start om 20.00 uur. ,,Performers dienen zich vooraf aan te melden, dan kunnen wij een programmering maken.” Maar voor de bezoeker zullen de optredens een verrassing blijven. ,,De eindtijd is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.”

Het kunstcafé hoopt ook bij te dragen aan de ontplooiing van nieuwe artiesten. ,,Kijken of het wat voor ze is kan hier goed”, zegt Bergsma. ,,Jong, oud, zonder of met ervaring, alles mag. Dat maakt het juist zo leuk.” De organisatie hoopt er een terugkerend evenement van te maken. ,,Het zou mooi zijn wanneer we dit elk kwartaal kunnen laten terugkeren op een vast moment.”

Aanmelden kan via de website van Kunstcafé Appelscha op: kunstcafeappelscha.nl/open-podium/.

Nieuws

menu