Kleding zoeken tussen orgel en preekstoel

Links Hanneke van der Ploeg en rechts Pietsje Kamminga. Foto: Rens Hooyenga

In de dorpskerk in Haule was zaterdag de herstart van de wekelijkse kledingbeurs. De beurs is bedoeld voor vluchtelingen uit diverse landen, maar ook voor de minima en mensen met een smalle beurs. Op de markt kunnen zij iedere zaterdagochtend kosteloos winterkleding uitzoeken. Naast kleding zijn er schoenen en speelgoed.

Wie het kerkje inloopt, waant zich na een paar stappen in een kledingzaak. Tussen het orgel en de preekstoel zijn geen banken te vinden, maar kledingrekken. Rekken die gevuld zijn met gedoneerde kleding. Alles is op maat gesorteerd. Van broeken en rokjes, shirts en truien tot schoenen aan toe, er is keuze genoeg. Als er eenmaal een keuze gemaakt is, zijn er pashokjes om de kleding te kunnen passen.

De kledingbeurs is door een groep vrijwilligers in gang gezet. Zij ondersteunen op verschillende manieren vluchtelingen uit Oekraïne. Al snel is er een samenwerkingsverband ontstaan. Samen worden initiatieven georganiseerd, waarvan de kledingbeurs er één is.

De zomercollectie maakt nu plaats voor de wintercollectie. De hele kerkzaal is opnieuw ingericht om deze collectie aan de “man” te brengen. De gedoneerde kleding is door vrijwilligers gesorteerd en opgehangen. Alles is overzichtelijk gerangschikt, zodat er snel een keuze gemaakt kan worden.

Nieuws

menu