Jonge ondernemers nemen Winkel Elsloo over na bijna dertig jaar

Lisa Gorter en Ruben Wijngaard (rechts) nemen de winkel over van Roelof en Marja Brouwer. Foto: Erwin Brouwer

Lisa Gorter en Ruben Wijngaard (rechts) nemen de winkel over van Roelof en Marja Brouwer. Foto: Erwin Brouwer

Vanaf april wordt Winkel Elsloo overgenomen door Lisa Gorter en Ruben Wijngaard uit Makkinga. De veelzijdige winkel is met veel plezier bijna dertig jaar gerund door Roelof en Marja Brouwer uit Elsloo.

De overname door Lisa en Ruben blijkt een uitkomst. ,,We hebben de winkel jaren met veel plezier gerund, waarbij het bieden van kwaliteit en service hoog in het vaandel stond. We zijn dan ook blij dat de winkel wordt overgenomen door jonge ondernemers uit de regio. Op deze manier blijft de herkenbaarheid en het vertrouwde van de winkel voor onze trouwe klanten bestaan”, zeggen Roelof en Marja.

Naast dat de winkel blijft bestaan hebben de toekomstige eigenaren behoorlijke plannen voor de winkel. In de nabije toekomst wordt de winkel en werkplaats uitgebreid op gebied van elektrotechniek en duurzame energie. ,,We zijn enkele jaren geleden voor onszelf begonnen, ontstaan vanuit een hobby en we werden steeds vaker gevraagd door familie en vrienden om te helpen bij (complexe) elektrotechnische problemen. We merken dat we nu uit onze voegen groeien en zijn dan ook klaar voor de volgende stap om samen te gaan ondernemen”, vertelt Ruben.

De bestaande filosofie, de winkel en werkplaats van Winkel Elsloo sluiten naadloos aan op die behoefte. De ondernemers zijn blij dat deze kans op het juiste moment op hun pad kwam. ,,We zaten precies op een omslagpunt om volledig voor onszelf te beginnen. Het is een mooie kans om Winkel Elsloo van Roelof en Marja over te nemen. De winkel heeft een goede naamsbekendheid in de regio, waardoor er al een vertrouwde basis ligt. Iedereen kent elkaar hier en de sfeer is geweldig. Met de combinatie van onze plannen zijn we ervan overtuigd een toekomstbestendige onderneming op te bouwen, die past bij de huidige tijd en een verrijking is voor bestaande en nieuwe klanten in het dorp en de regio”, laat Lisa weten.

Roelof en Marja hebben andere toekomstplannen. Zij zullen de eerste tijd beschikbaar zijn voor de nieuwe eigenaren om hen in te werken en de overgang soepel te laten verlopen. Daarna gaan zij genieten van de welverdiende vrije tijd, maar niet zonder afscheid. Vanaf 1977 was Roelof werkzaam bij de toenmalige Werktuigen Coöperatie De Samenwerking en kreeg de kans om een winkel op te zetten. In al deze jaren zijn er heel wat relaties met klanten en leveranciers opgebouwd. Om die reden geven Roelof en Marja voor hun klanten en leveranciers nog een afscheidsfeestje. Een mooi moment om met elkaar terug te blikken op het ontstaan en de geschiedenis van de winkel. Winkel Elsloo is te vinden op Noord 11A in Elsloo.