Iepen Mienskipfûns beloont activiteiten in Haulerwijk met een prijs

Alle winnaars van de LF2028-prijs met rechts Nienke Dijkstra-Doller en Sonja Timmer van Plaatselijk belang vooruitgang Haulerwijk. Foto: Marcel van Kammen

Met een uitgebreid plan wil Plaatselijk Belang Haulerwijk sociale activiteiten in het dorp stimuleren. Daarvoor worden nieuwe vormen van vrijwilligerswerk voor jeugd en de dorpsgemeenschap gerealiseerd. Dat betreft dan onder meer een zomerfestival, huttenbouwen een sprookjesroute en een lichtjesroute.

Op de Iepen Mienskips-jûn in het Posthuis Theater in Heerenveen ontving Plaatselijk Belang hiervoor een prijs. Het bijbehorende bedrag van 2028 euro is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met Arcadia is opgezet.

De jury is erg enthousiast over de gedrevenheid en creativiteit van Plaatselijk Belang Haulerwijk. De verschillende activiteiten die de vereniging bedenkt en (met anderen) organiseert zijn een goed voorbeeld voor andere dorpen om vrijwilligers op een andere manier te betrekken bij dorpsactiviteiten.

Nieuws

menu