IJsclub vooruit viert jubileum

Op de avond kwamen vijftig leden af. Foto: IJsclub Vooruit

Het 140-jarig jubileum van ijsclub vooruit uit Oldeberkoop is afgelopen vrijdagavond gevierd in de dorpszaal van MFA MeJander.

Het ijsbestuur mocht iets meer dan 50 leden verwelkomen. De zaal was sfeervol ingericht met een koek en zopie tent en een ingerichte foto expositie met veel gevoel voor historie en sfeer. Ook maakten veel krantenartikelen deel uit van de expositie.

Om het jubileum verder aan te kleden besloot het bestuur om de jaarvergadering te koppelen aan een presentatie van Elfsteden winnares Klasina Seinstra en dorpsgenoot Baukje Bron. Zij haalde met een 3e plaats ook het podium tijdens de laatste Elfstedentocht in 1997. De beide dames, die nog altijd veel met elkaar optrekken, wisten de zaal te boeien met mooie Elfsteden anekdotes en belevenissen tijdens deze monstertocht. Mooie foto’s en sfeerbeelden op het grote scherm maakten het plaatje compleet.

Tijdens het officiële gedeelte van de avond namen de beide dames Berber de Boer (secretaris) en Marja van der Leij (voorzitter) afscheid van het bestuur. De vergadering stemde in met de komst van Baukje Dijkstra en Anne Meestringa als hun vervangers. De dag erop stond er een klusdag voor de ijsclub bestuurders op het programma. Het “Hokkien” langs de ijsbaan werd schoongemaakt, verlichting werd gecontroleerd, palen voor afzetting werden geslagen en tot slot is de pomp ingeschakeld om de baan onder water te zetten. En nu nog winterweer! Dan is het plaatje voor ijsclub vooruit dit seizoen compleet.

Nieuws

menu