IJsbaan op de Roggeberg staat drie maanden

De ijsbaan bij De Roggeberg in Appelscha.

De ijsbaan bij De Roggeberg in Appelscha. Henk Vondeling

Op camping de Roggeberg in Appelscha is zaterdag een ijsbaan geopend. Campinggasten, maar ook mensen uit de omgeving kunnen er de ijzers onder binden en een paar rondes maken. Dankzij de grote tent schaats je altijd in de luwte. En zo kan er ook met slecht weer geschaatst worden. En schaatsen hoeven niet meegenomen te worden, want in een andere tent kunnen schaatsen worden verkregen.

De entree bedraagt zeven euro per persoon. Dat is inclusief de schaatsen. Op eigen schaatsen schaatsen is niet toegestaan, omdat de Roggeberg de kwaliteit van de ijsvloer zo goed mogelijk wil houden.

De ijsbaan is van echt ijs. Voor hen die dat nodig vinden zijn er steuntjes, waar je je aan kunt vasthouden tijdens het schaatsen. Geen traditionele stoel, maar rode zeehonden. Tien staan er klaar. Beginners houden zich vast aan de staart van de zeehond en kunnen een ronde maken. Het ijsbaantje is zo’n 25 bij 12 meter groot en ligt op de plek waar normaal een luchtkussen te vinden is.

De baan blijft liggen tot en met februari en is elke dag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Hij is voor jong en oud en leent zich tevens voor kinderfeestjes, (bedrijfs)uitjes en activiteiten voor scholen, laat de Roggeberg weten. Aan de ijsbaan grenst ook nog een overdekt terras, dat sfeervol verlicht is en waar je tussen de strobalen warme chocolademelk kunt drinken.