Geen bordje, maar stickers in Appelscha-boven

Aantal woninginbraken bijna op oude niveau

Aantal woninginbraken bijna op oude niveau ANP

Al zeven jaar is Plaatselijk Belang Appelscha-boven bezig met het verkrijgen van Buurtpreventiebordjes, bordjes om inbrekers te laten weten dat er een buurtapp actief is. Het zou ze afschrikken en laten doorrijden naar een volgend dorp.

,,Onlangs, tijdens een overleg met de gemeente, dacht ik: nu is het klaar. Wij willen deze bordjes nu eindelijk wel eens”, vertelt Sander Nijhuis, voorzitter van Plaatselijk Belang Appelscha-boven. ,,Ieder dorp heeft ze, behalve wij in Appelscha-boven.”

Waarnemend burgemeester, Sandra Korthuis, liet de voorzitter weten dat het dievengilde ondertussen niet meer onder de indruk is van dergelijke bordjes. ,,Ze trekken zich er niets meer van aan.” Daarop is het plaatselijk belang een alternatief aangeboden: stickers, voor op het raam. Van deze raamstickers is het gilde wel onder de indruk, volgens de gemeente. Dat liet Plaatselijk Belang Appelscha-boven zich niet twee keer zeggen. Een doos vol van deze Buurtpreventiestickers werd meegenomen en uitgedeeld aan leden. Bordjes verstrekt de gemeente niet meer om een wildgroei aan bordjes te voorkomen in de gemeente.