Expositie ‘art@trefpunt’ naar MFA Oldeberkoop verhuisd

Een kamerscherm in Olderberkoop. Eigen foto

Een kamerscherm in Olderberkoop. Eigen foto

De reizende expositie ‘art@trefpunt’ is vorige week neergestreken in Oldeberkoop. Onderkomen voor de komende paar maanden is MFA MeJander.

Nieuwkomers en autochtonen hebben vorig jaar onder de naam ‘art@trefpunt’ gezamenlijk aan een kunstproject deelgenomen. Van de werken die zijn gemaakt, is een kunstwerk in de vorm van een kamerscherm samengesteld.

Het kunstwerk was de afgelopen maanden te zien in de bibliotheken van Oosterwolde en Haulerwijk. Het is nu verhuisd naar Oldeberkoop. „Het is een reizende expositie die verbinding tot doel heeft. Hier is het hele project ‘art@trefpunt’ op gebaseerd”, aldus Marjolein Spitteler die namens Stichting Kunstwerf het project coördineert.

Het kamerscherm is op de nieuwe locatie onder andere al bewonderd door enkele leerlingen van obs De Tjongeling. Na een gymles liepen ze toevallig langs. „Ze reageerden enthousiast en wilden er alles over weten. Ontzettend leuk”, aldus Spitteler.

Bijschrift foto: Kinderen van obs De Tjongeling bewoners het kamerscherm op de nieuwe locatie in MFA MeJander in Oldeberkoop.