Elsloo zoekt nieuwe exploitant voor eetcafé en dorpshuis ’t Anker

't Anker in Elsloo. Eigen foto

't Anker in Elsloo. Eigen foto

Sinds 1 mei is restaurant ’t Anker in Elsloo gesloten. De huidige exploitanten René en Naomi Ykema zijn een nieuwe uitdaging aangegaan, dus wordt er nu gezocht naar een nieuwe uitbater.

Het complex bestaat uit een eetcafé, een tussenzaal en een achterzaal met toneel. De drie ruimtes kunnen worden samengevoegd, dan ontstaat een ruimte waar 250 gasten terecht kunnen. Verder is er een terras voor veertig personen, een keuken, een snackbar en er is een ruime bovenwoning.

’t Anker speelt een belangrijke rol in Elsloo. Het dorp kent veel actieve clubs die hier vergaderen, spelen en oefenen, maar het is ook de plek waar mensen elkaar ontmoeten en waar feesten worden gevierd. Bovendien komen veel toeristen in Elsloo, met drie campings, twee groepsaccommodaties en camperplaats en meerdere B&B’s is de horeca ook een zeer belangrijke activiteit voor ‘t Anker.

De laatste eigenaren hebben zich meer toegelegd op het restaurant, de snackbar is toen gesloten. In het dorp wordt gehoopt, dat in de toekomst ook de plateservice weer beschikbaar wordt. De Stichting Verenigingsaccommodatie Elsloo is eigenaar van het pand, een speciale werkgroep is op zoek naar een nieuwe huurder/exploitant. Bertus Plender is voorzitter van de werkgroep. Over de nieuwe exploitant die wordt gezocht zegt Plender: ,,We vinden het belangrijk, dat iemand gevoel heeft bij het dorpsleven. Dat blijft een belangrijke rol voor ’t Anker. Maar natuurlijk zoeken we ook een ondernemer. We zijn ervan overtuigd, dat de combinatie actief dorp en toeristische plaats heel veel mogelijkheden biedt.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de werkgroep, via: secretaris@svae.nl.