Elsloo haalt recordbedrag op met Hart voor Cambodja

Eigen foto

Eigen foto

Tijdens de Koningsdagactiviteiten in stond in Elsloo er een speciale stand waar door Annemarijke Smit en Sib van Buuren loempia’s van Cambodjaan Yean Weerman gebakken en verkocht werden. Ze haalden een recordbedrag op.

De werkzaamheden van initiatiefnemer Weerman, oprichter en voorzitter van de stichting Hart voor Cambodja, wordt in het dorp breed gedragen en is inmiddels een begrip geworden.

De in Elsloo wonende Smit en Van Buuren zorgden met hun stand dat er voor een bedrag van ruim zeshonderd euro Cambodjaanse loempia’s aan de man werden gebracht. ,,Daar zijn we heel tevreden over, het bedrag is nog nooit zo hoog geweest en de buffer uit de diepvries is zelfs verkocht. Het is heel mooi zo’n bedrag”, aldus de in Elsloo woonachtige Paul de Bruijn na afloop van de verkoop. De Bruijn is penningmeester van de stichting, die in februari 2007 werd opgericht. Met een grote dosis energie en enthousiasme zet hij zich met anderen in voor de stichting.

De volledige opbrengst gaat weer naar Hart voor Cambodja, die tal van vooral kleine projecten in het Aziatische land bewerkstelligd en zich inzet om de leefbaarheid tussen de steden Battambang en Sisophon in het noordwesten van Cambodja te verbeteren.

Zij verleent hulp aan arme mensen in Cambodja door kleinschalige projecten te financieren. In de steden wordt het leefklimaat steeds beter maar op het platteland blijft dit ver achter. Medewerkers van de relatief kleine stichting gaan zelf naar Cambodja toe om de projecten uit te zetten en te zorgen dat het geld op de juiste plek terecht komt. Bovendien wordt hulp geboden aan de afgelegen gebieden.

Een aantal voorbeelden van projecten die de stichting vorig jaar heeft uitgevoerd zijn onder meer rijstzakken, klamboes en dekens uitdelen aan arme gezinnen en ouderen. In een ziekenhuis werden de ziekenzalen met net bevallen vrouwen met baby’s bezocht en spullen afgegeven. Ook werden er jurkjes en haarbandjes uitgedeeld aan arme kinderen uitgereikt.

Voor een gezin dat wegens armoede in een hutje van zeil moeten wonen werd een verplaatsbaar huis gerealiseerd. En de kinderen van een basisschool buiten de stad Kompong Cham werden verblijd met de schooluniformen, schoenen, pennen, schriften en leesboeken. Vanuit Nederland had de stichting ook kunnen regelen om bij de desbetreffende school een toiletgebouw te laten plaatsen.