Eerste repetitie van nieuw talentenorkest Ooststellingwerf smaakt naar meer

De nieuwe muzikanten leren hoe hun instrument in elkaar steekt. FOTO Piet Bosma

De nieuwe muzikanten leren hoe hun instrument in elkaar steekt. FOTO Piet Bosma

Zonder muzikale ervaring een blaas- of slagwerkinstrument bespelen en samen muziek maken. In totaal 21 deelnemers uit Ooststellingwerf en omgeving gingen zaterdag in Makkinga de uitdaging aan.

De eerste repetitie van Nieuw Talent Orkest Ooststellingwerf was in het Grietenijhûs in Makkinga. Het orkest is een initiatief en samenwerking van muziekverenigingen Crescendo Makkinga, Laudando Appelscha, Concordia Elsloo en De Bazuin Donkerbroek.

De meeste nieuwe muzikanten hadden geen muzikale ervaring, maar dat bleek geen belemmering. Ze leerden eerst samen met ervaren muzikanten uit de verschillende verenigingen in groepjes hoe hun instrument in elkaar steekt en hoe ze er geluid uit konden krijgen. Wat binnen de kortste keren lukte.

Daarna gingen de nieuwe muzikanten als groep onder leiding van Guus Pieksma en met de hulp van ervaren muzikanten muziek maken. In een mum van tijd kon iedereen de eerste vijf noten spelen. Enthousiast, trots en al uitkijkend naar de tweede repetitie gingen de muzikanten, mét instrument en orkestmap, naar huis.