Een koperen kamer vol warme landschappen: ‘Ik ben soms wel vier keer terug gegaan naar dezelfde plek voor de perfecte foto’

Een damhert die Drent fotografeerde. ,,Ik kom soms wel vier keer terug voor de perfecte foto." Foto: Wendy Drent

Oud-Appelschaster, Wendy Drent (37), exposeert de komende maanden haar foto’s in Kunstcafé Appelscha.

De inmiddels in Assen wonende Drent is gefascineerd door de natuur en fotografeert dan ook meestal midden in het groen. Een damhert, een muis of een uil. Dieren, alles komt voorbij, maar ook landschappen. ,,Maar wel landschappen, waar mijn hart wat sneller van gaat kloppen”, vertelt Drent. Het moment pakken, daar ben ik van, zegt ze. ,,Het perfecte licht of een dier dat net wel of niet op de juiste plek gaat staan in de foto, daar kom ik graag voor terug. Ik ben wel eens vier keer terug gegaan naar dezelfde plek voor de perfecte foto.” Precies, een perfectionist. En dat is terug te zien in haar foto’s.

Haar werk toont ze in lijsten van 50 bij 75 centimeter en bijna allemaal zijn ze gemaakt in Nederland. ,,Veel maakte ik rond mijn vorige woonplaats, Roermond. Pas het laatste jaar fotografeer ik in het Noorden van Nederland.” Het Fochteloërveen en het Drents-Friese Wold zijn hier haar favoriet, ,,maar ik ben nog aan het ontdekken”. Haar expositie is te bewonderen in de koperen kamer, links achterin Kunstcafé Appelscha. Momenteel staan ze nog, maar ze krijgen een beter plaatsje zodra de huidige expositie is afgerond. Alle foto’s zijn te koop. Kunstcafé Appelscha is te vinden op Van Emstweg 85 in Appelscha.

Fotowedstrijd

Met onderstaande foto van een damhert heeft Drent woensdag de eerste prijs gewonnen bij de Xpozer fotowedstrijd. Om deze reden gaat ze de print afdrukken op aluminium plaat van 50 bij 75 centimeter en dit werk veilen voor het goede doel. ,,De opbrengst komt geheel ten goede voor de Dierenbescherming. Mensen moeten hiervoor de Facebook pagina van de Dierenambulance Noord- en Midden Drenthe in de gaten houden.” Bieden is mogelijk vanaf vijftig euro.

Nieuws

menu