ELAN rijkt insectenhotel uit aan winnaar van fotowedstrijd

De winnende foto van Harry Lasker. Harry Lasker

Harry Lasker uit Appelscha heeft de fotowedstrijd van agrarisch collectief ELAN gewonnen. Uit handen van Grytsje van der Sluis, bestuurslid van ELAN ontving hij een insectenhotel.

De fotowedstrijd was gekoppeld aan het project ‘Zaaien in Zuidoost’, waarmee het agrarisch collectief in Zuidoost-Friesland boeren en burgers stimuleert om bloemen te zaaien voor meer biodiversiteit.

Winnende foto

De reden waarom Lasker heeft gewonnen is dat hij met zijn foto de agrarische biodiversiteit mooi in één beeld heeft weten te vatten. Achter een bloemrijke strook lopen de koeien in het grasland. En op de achtergrond is een houtsingel te zien. Allemaal elementen van agrarisch natuurbeheer. De foto is geschoten in het buitengebied van Appelscha. Het insectenhotel is gemaakt door deelnemers van zorgboerderij De Gaegelpolle in Oosterwolde.

De tekst gaat verder onder de foto

Zaaien in Zuidoost

Afgelopen voorjaar zijn er verspreid door het werkgebied van ELAN 2500 zakjes inheems bloemenzaad beschikbaar gesteld om tuinen, bermen en overhoekjes in te zaaien met een bloemrijk mengsel. Belangstellenden konden bij diverse boerderijwinkels terecht voor een zakje zaad. Ook agrarische ondernemers in het gebied konden zaad bestellen om zo een strook van hun land of hun erf in te zaaien. Zo hebben 40 boeren gezamenlijk 11,5 ha bloemen gezaaid voor insecten.

ELAN is het collectief van agrarische natuurverenigingen in Zuidoost Friesland.

Nieuws

menu