Duinen Zathe legt focus op senioren: ‘Onze werkplek is zo flexibel als de wind’

Oom agent Koos werkt al jaren in Duinen Zathe. Hij let erop of de verkeersregels in het Verkeerspark wel worden nageleefd. Foto Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark en Verkeerspark Duinen Zathe in Appelscha gaat zich meer focussen op AOW-gerechtigde werknemers. ,,We namen vorig jaar enkele senioren aan om te kijken hoe dat uitpakte”, zegt parkmanager Judith Nijkamp. Het bleek voor beide partijen een schot in de roos.

Niet alleen is het voor deze gepensioneerde werknemer een manier om sociale contacten op te doen en om jong van geest te blijven, het is voor het park fijn om een flinke dosis ervaring aan het werk te hebben. Daarnaast biedt Duinen Zathe een flexibele werkplek. ,,Zo flexibel als de wind”, gaat Nijkamp verder. ,,Is het bijvoorbeeld een dag mooi fietsweer, dan geeft de werknemer dat gewoon bij ons aan. Dan houden we daar rekening mee in de planning. Daarnaast kunnen we het over voorkeurdagen hebben of bepaalde uren op een dag.” Om deze reden is Duinen Zathe op zoek naar veel nieuwe werknemers. Niet dat van de jongere werknemer afscheid genomen wordt. De bedoeling is om in het park een goede mix van jonge en wat oudere werknemers te creëren.

Wat deze nieuwe werknemers gaan doen? ,,Ze versterken het team bij onze attracties. De bediening, het begeleiden van de gasten, het in- en uitstappen in attracties. En ze worden opgeleid door collega’s. We bieden een erg leuke en afwisselende baan. Geen dag is hetzelfde. De sfeer is goed en daarbij krijgt iedereen een lunch en familiekorting voor het park, ideaal om eens met de kleinkinderen naar het park te komen.”

Het park opent op 1 april en sluit op 29 oktober. Werkdagen zijn van 9.30 tot 17.30 uur. Reageren mag naar administratie@duinenzathe.nl, bellen mag ook naar: 0516430395. ,,Vraag dan naar Judith Nijkamp. Ik geef graag meer uitleg of een rondleiding door het park.”

Nieuws

menu