Drukte in 'goedkoopste boekenwinkel van Nederland'

Er is veel belangstelling voor de boekenmarkt in Appelscha. Foto: Henk Vondeling

Er is veel belangstelling voor de boekenmarkt in Appelscha. Foto: Henk Vondeling

De boeken- en platenmarkt in de Hoolten Klinte in Appelscha wordt druk bezocht. Het overgrote deel van de boeken ligt er te koop voor een euro. De markt is zaterdag nog geopend tot 17.00 en zondag wordt de markt gehouden van 12.00 tot 17.00 uur.

Dat liefhebbers en handelaren de weg naar de Hoolten Klinte goed weten te vinden, is inmiddels bekend. Het is vaste prik voor de meesten. Er stond voorafgaand aan de markt zaterdag al een flinke rij, zodat zij het eerst hun boeken konden uitzoeken. Sommige klanten vertrokken daarna met stapels naar huis. ,,Wij zijn de goedkoopste boekenwinkel van Nederland”, laat de organisatie weten. Sommige boeken, met name kinderboeken, liggen er voor vijftig cent. Maar er liggen ook duurdere boeken in de schappen. ,,Sommige zijn twee of drie euro, maar dat zijn dan bestsellers.”

Ook zijn er puzzels, schoolkaarten en LP’s te koop. En zodra de tafels wat leger beginnen te raken, wordt er bijgevuld. ,,Er is zoveel voorraad.” Vrijwilligers van de Historische Vereniging van Appelscha zijn het hele jaar door bij mensen in de omgeving boeken aan het ophalen, ,,omdat zij er geen plek meer voor hebben bijvoorbeeld”. Ook op zondag zal er weer veel nieuws liggen.

Alle genres zijn gesorteerd. De Hoolten Klinte is te vinden op Bosberg 1 in Appelscha.