Crescendo Makkinga zet jubilaris Henk Bootsma in de bloemen. ,,Waar het gesproken woord stopt, begint de muziek”

Henk Bootsma wordt gehuldigd. Eigen foto

Henk Bootsma wordt gehuldigd. Eigen foto

Tijdens het concert “Let’s Make Music(al)!” van Crescendo Makkinga is Henk Bootsma gehuldigd. Hij is al 70 jaar muzikant.

Bootsma ontving de gouden speld. Hij is niet alleen muzikant, maar Bootsma zet zich ook op andere vlakken in voor Crescendo. Zo was 37 jaar voorzitter. Ook nu is Bootsma erbij als er een actie op touw wordt gezet. Het motto van Bootsma is ,,Waar het gesproken woord stopt, begint de muziek.”

Crescendo, onder leiding van dirigent Rolf Dekker, bracht een gevarieerd programma. Presentatrice Esther Veenstra nam bezoekers mee in de verhalen die bij de muziekstukken hoorden. Voor de pauze was er aandacht voor Nederlandse componisten. Zo was “Fidelium” van Arend Gerds gebaseerd op het koraal “Groot is Uw trouw”. Dit stuk werd gevolgd door “Les Memoires des Moresnet” van Thom Zigterman, waarin de vrijstaat Moresnet wordt beschreven. Vervolgens werd twee stukken gecomponeerd door Eric Swiggers gespeeld. “Thinking of you” was een bugelsolo van Tjipke de Boer. In het tweede stuk “Clouds” werden muzikaal verschillende wolken beschreven, met als hoogtepunt een ware donderwolk die tot uitbarsting kwam.

Na de pauze werden bekende musicals, zoals ”A brand new day” en “ABBA gold” , waarin bekende popnummers te horen zijn, afgewisseld met musicalverhalen, zoals “Elisabeth”, “Miss Saigon” en “Joseph and the amazing Technicolor Dreamcoat”. Uit de musical Cats kwam “The old Gumbie Cat”.