Brandweer, springkussens en vrijmarkt op Koningsdag Appelscha

Veel koopwaar verandert van eigenaar.

Veel koopwaar verandert van eigenaar. Klaas de Groot

Koningsdag Appelscha wordt een feest voor de kinderen. Met twee springkussens, een ouderwetse poppenkast en een vrijmarkt hoopt Stichting Algemene Activiteiten Appelscha (SA3) weer veel ouders met kinderen naar het Boerestreekplein te lokken.

De vrijmarkt is voor iedereen. ,,Maar er worden wel alleen kinderspullen verkocht”, zegt Vincent Veldhoen van SA3. ,,De markt mag worden ingericht vanaf 9.00 uur en om 9.30 uur begint de markt. Reserveren voor een plekje hoeft niet. Wie het eerst komt mag de beste plek zoeken. De markt duurt tot om en nabij 16.00 uur net zoals de rest van de activiteiten op het Boerestreekplein.

,,Er komt een handgedraaide draaimolen, genaamd de Groene Draak. Er komen foodtrucks.” De Zoete Buurvrouw met poffertjes en snoep, Blaauw met een snackwagen, het Koffieblik met koffie en bakker Nijstad, somt Veldhoen op. ,,Laudando gaat twee keer spelen. Een keer in de ochtend en een keer in de middag. En de brandweer geeft een demonstratie. Kinderen mogen tevens helpen om de spuit te bedienen deze dag.” Er is een springkussen voor jonge kinderen en een springkussen voor de oudere jeugd.

Daarnaast is SA3 alweer druk met de planning van het aankomende seizoen. ,,Dit jaar worden er diverse andere dingen georganiseerd op het Boerestreekplein. Op zaterdag 27 mei beginnen we met Lekker & Kunstig, een markt met foodtrucks en kunstenaars, die hun waar aan de man proberen te brengen. Op zaterdag 24 juni volgt Art & Taste en in de zomer wordt twee keer de Brocante en Streekproductenfair gehouden.