Autocross in Makkinga haalt einde niet

Timo Pähler uit Overdinkel in de Supersprint. Foto Rens Hooyenga

Timo Pähler uit Overdinkel in de Supersprint. Foto Rens Hooyenga Foto: Rens Hooyenga

Door de slechte weersomstandigheden en een technisch mankement aan het standenregistratieformulier zag de organisatie van de 51e autocross in Makkinga zich genoodzaakt de wedstrijd na drie finales te annuleren.

Een vervelend einde van een verder geslaagde crossdag. De organisatie gaat maatregelen nemen zodat de volgende keer dergelijk maleur niet meer voor kan komen.

Zo’n 150 coureurs en ruim 3000 toeschouwers kon Stichting Autocross Makkinga, onderdeel van de Makkingaster Oudejaarsploeg (MOP), op Tweede Paasdag verwelkomen. Er werd gereden in diverse klassen: de Stellingwerf cup, Kever 1600, Minibuggy, Standaard divisie V, Sprint 2000, Superklasse, Junioren, Vrije standaard en de Toerwagen. Het publiek kreeg goedgevulde races te zien, waarin er op de scherpst van de snede gestreden werd om het eremetaal. De felbegeerde Stellingwerf Cup werd gewonnen door Desly Bijker uit Oosterwolde. De minibuggy klasse deed vorig jaar zijn intrede in Makkinga. In deze klasse rijden jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar op een kleinere baan.

Winnaars

Stellingwerfcup: Desly Bijker; Vrije standaard: Douwe-Jan Hoekstra; Toerwagen; Aalzen van der Bij; Standaard divisie V: Berry de Vos; Juniorklasse: Jordy Boon; Sprint 2000: Jimmy Hop; Kever 1600: Rien van Nieuwenhoven; Supersport: Maarten de Weerd; Minibuggy: Jorn Oosterkamp.