Ashtyn Barbaree uit VS geeft spetterend optreden in Kunstcafé Appelscha

Ashtyn Barbaree (gitaar) treedt op met haar moeder en vriend. Foto: Henk Vondeling

Ashtyn Barbaree (gitaar) treedt op met haar moeder en vriend. Foto: Henk Vondeling

Ashtyn Barbaree uit Fayetteville, Arkansas (VS) verzorgde vrijdagavond een show in Appelscha. Met haar fluwelen stem en Americana wist de singer-songwriter het Kunstcafé goed te vullen.

Ze trad op met haar moeder en vriend, waarmee ze door Europa toert. Hiervoor stond ze in London, Berlijn, Gothenburg en Amsterdam. Ze had een gaatje over en daar wist Steve Bergsma samen met Henry Hoiting, eigenaar van Kunstcafé Appelscha, handig op in te spelen.

,,Ik kwam naar Appelscha met de trein en bus. Toen ik het bordje van Appelscha zag, aarzelde ik niet en drukte ik op de stopknop”, zegt de artiest. ,,Dat bleek achteraf toch niet zo handig. We moesten daarna nog drie mijl lopen om hier te komen.” Het scheelt dat haar moeder en vriend hun instrumenten niet bij zich hadden. Zij fungeerde als vocalist vrijdagavond.

Tijdens het luisterconcert vertelde ze veel over haar privéleven en hoe haar liedjes tot stand kwamen. Ze vertelde onder meer over een schrijvershuis, waar ze met andere muzikanten en schrijvers zat om songs in elkaar te zetten. ,,Op een gegeven moment hadden we zoveel liedjes, dat we niets meer wisten. Daarop deelde een auteur van boeken krantenkoppen uit, waarna Barbaree aan de slag ging. Up in Flames ontstond.

Ashtyn Barbaree bleef in het luxe appartement van Kunstcafé Appelscha slapen en staat tussen kerst en oud en nieuw op het podium in Hilversum, waarna ze weer naar de Verenigde Staten reist.