Appelstap stopt na vijf edities

De tocht is voor iedereen.

De tocht is voor iedereen. Foto: Piet Bosma

Lionsclub Ooststellingwerf stopt met het organiseren van Appelstap, het wandelevenement voor het goede doel.

De organisatie merkte de afgelopen jaren dat het door de toegenomen regeldruk steeds moeilijker werd om een dergelijk grootschalig evenement te organiseren. Ook zijn de kosten fors gestegen en die willen zij niet verwerken in een hoger startgeld. De verhouding inspanning versus resultaat (voor het goede doel) kwam steeds verder onder druk te staan.

De Lions organiseerde het evenement vijf keer. Er werden routes gemaakt in diverse afstanden en ook werd er een route uitgezet, speciaal voor mensen in een rolstoel. Onderweg ontvingen de wandelaars altijd een versnapering, er waren onderweg leuke dingen te doen. Een spiegelbos werd vorig jaar gecreëerd en ook was er elke editie muziek te horen. Lopers startten in de namiddag, zodat ze - zo was de bedoeling - in de schemering terugkeerden. Er werden lichtjes opgehangen, wat een mooi effect gaf.

,,Het besluit hebben we met pijn in ons hart genomen”, laat de organisatie weten. ,,We onderzoeken momenteel nieuwe manieren om anderen belangeloos te helpen.”