Alles over het shirt merk Venti

Venti is een internationaal overhemden merk dat razend populair is. Wist je dat ze jaarlijks 3,8 miljoen shirts produceren en wereldwijd 300 winkels hebben? Nieuwsgierig naar meer informatie over Venti? Dan is dit artikel bedoeld voor jou!

Hoe is Venti ontstaan?

Voorheen behoorde Venti tot het Duitse Casa Moda. Het bedrijf is in 1928 opgericht door Ernst Winter. Ongeveer 10 jaar wordt de jonge Heinrich Katt (27) aangenomen. Heinrich heeft oog voor de mode en werkt zich snel naar boven. Na vijf jaar wordt Heinrich mede-eigenaar van het bedrijf. Destijds is het bedrijf bezig met het produceren van tafellinnen, overhemden en stoffen. Jaren later hebben ze besloten om zich volledige te gaan focussen op de productie van overhemden. De productie wordt 14 jaar lang uitgevoerd onder de naam ‘EWO’ totdat er in 1962 een fabriek beschikbaar is. In 1975 overlijdt Ernst Winter. Heinrich verandert de naam en sindsdien voert Heinrich Katt ‘GmbH & Co’. Op dat moment heeft het bedrijf twee merken: Katt en EWO. Voor de zakelijke overhemden gebruiken ze de merknaam "Katt". Deze hemden zijn van betere kwaliteit en wat duurder. Daarnaast hebben ze een assortiment specifiek voor arbeiders. Voor deze shirts gebruiken ze de merknaam "EWO". In 1990 wordt het merk ‘Casa Moda’ gelanceerd. Alle overhemden die Heinrich Katt GmbH & Co op dat moment voert, worden verkocht onder de naam Casa Moda. In het jaar 2000 is Venti opgericht.

Kenmerken van een Venti overhemd

Venti staat o.a. bekend om de prijs/kwaliteit verhouding en de fit. De overhemden zijn getailleerd en sluiten mooi aan om het lichaam. Hierdoor zijn de overhemden comfortabel bij meerdere gelegenheden. Venti overhemden zien er ook stijlvol uit boven een spijkerbroek. Let er wel op dat de spijkerbroek niet te wijd zit. De overhemden zijn gemaakt van 100% katoen. Naast dat het het fijn en zacht voelt, geeft het een luxe uitstraling. Plus, de overhemden hebben als kenmerk dat ze strijkvrij zijn. Strijkvrije overhemden zijn ideaal voor de man die niet van strijken houdt. Lange mannen (vanaf ongeveer 1.90m) kunnen ook terecht bij Venti. Het merk biedt naast overhemden met normale mouwlengte, ook overhemden met mouwlengte7 aan. 

Interessante feiten van het merk Venti

Met een bedrijf zo groot als Venti zijn er genoeg interessante feiten. Hieronder staan er er een aantal;

  • Meer dan 300 winkels wereldwijd
  • De shirts worden geproduceerd in Roemenië
  • Ruim 1000 werknemers
  • Dagelijks worden er 18000 overhemden geproduceerd → 3,8 miljoen per jaar
  • 65 procent van de Venti overhemden worden verkocht in Duitsland, de overige 35 procent wordt geëxporteerd
  • Het hoofdkantoor is gevestigd in Oldenburg, Duitsland