AFC zet stap naar titel

Appelscha - De volleyballers van AFC boekten een belangrijke 4-0 zege op hekkensluiter Emmen’95. Door dit resultaat blijft AFC stevig op de eerste plek staan.

AFC moet nog 9 punten halen in drie wedstrijden om de titel te pakken. Winnen de Appelschasters maandag 18 maart in Dwingeloo ook van DOK, is het kampioenschap zo goed als binnen.

AFC liet meteen zien dat er weinig te halen was voor Emmen. Door goed aanvalswerk van Jan van Bolhuis en Jaap Herder werd er snel een gat geslagen van zeven punten. Emmen’95 was niet in staat om AFC in de problemen te brengen. Met een goede blokkering van Jeffery Harms werd de set met 25-12 gewonnen.

Ook in de tweede set was AFC oppermachtig. Wouter Bergsma en Alexei Ogrel verdedigden uitstekend. Spelverdeler Van Riesen zorgde ervoor dat de aanvallers op een goede positie stonden, zodat er goed en hard aangevallen kon worden. De set werd met ruime cijfers gewonnen: 25-7.

Bij de start van de derde set maakte AFC onnodige fouten, waardoor Emmen tot 6-6 bij kon blijven. Ondanks de nodige wisselingen bleef AFC op hoog niveau spelen. Door een goede opslagserie van Al-Bert Westerveen sloeg de thuisclub een gat. Op de krachtige sprongservice van Van Bolhuis had Emmen geen antwoord: 25-11.

De vierde set werd een kopie van de derde. Door mooie aanvallen van alle aanvallers nam AFC een ruime voorsprong. In deze set kon Harold Hoekstra Roy Kreuger goed vinden. Hij scoorde het ene na het andere punt. De set werd gewonnen met 25-15.